Verslag 57e Dorpsfeest Koekangerveld

 

 

 

Inmiddels is de rust weer teug gekeerd in Koekangerveld, maar dat was in het weekend van 8, 9 en  10 juni wel anders. Drie dagen lang stonden wij in het teken van diverse activiteiten, die begonnen met de optocht van versierde wagens. Er waren weer een mooi aantal wagens waarop een ieder goed zijn best had gedaan. Ze kregen niet alleen een beoordeling van de jury na afloop maar ook een feestje als beloning. In de tent speelde de Sunshine Partyband.

 

De winnende wagen was ‘De wolf weer terug in Drenthe en gaat met shoarma venten’ de tweede plek was voor ‘Huizen storten in door gasgewin’ en nummer drie voor ‘Wij zijn klaar voor energie neutraal 2050’ Bij de fietsen won ‘Heks Dewi Smink’ en tweede was ‘fee Lotte Smink’

 

Na 25 jaar trouwe dienst in het feestbestuur heeft Freek Liezen besloten er een punt achter te ze zetten. We willen Freek hierbij nogmaals bedanken voor zijn  inzet.

 

Op de zaterdag stonde  vroeg in de middag alweer de onderdelen klaar voor de zeskamp met onder meer een waterbak en een klimwand, boven de waterbak vonden de nodige hilarische gevechten plaats tussen de teams de verliezers kregen te maken met een verkoelende bad. Het werd een sportieve middag, gevolgd door een heet optreden van de Wethouders uit Zuidwolde zette de goed gevulde tent op zijn kop.

 

Tussen de zeskamp spelen waren er spelletjes voor de boven en onderbouw

 

Op zondag stond er om 10.30 al een overheerlijke brunch te wachten op de dorpsbewoners, die weer klaar gezet en bereid was door het brunchteam door het brunchteam. Met een goed gevulde maag kon er na afloop weer meegedaan of gekeken naar het spannende vervolg van de zeskamp. Er werd weer fanatiek gestreden door de teams, maar na afloop ging het team ‘De witte motor’ met de hoogste eer strijken gevolgd door het ‘Beulhokke team ’en het team de ‘Strijders’’

 

Andere uitslagen spelletjes: onderbouw 1. Dave Pieters 2. Jill Bennink 3. Alja Kreeft Spelletjes boven bouw 1. Isa Bennink 2. Lando Zwiers 3. Chantal Imberg en Lisanne Zwiers.

 

Bij de straten was de eerste prijs voor Ruinerweg Zuid met ‘Álles op zijn kop’ en de tweede prijs voor de Blieckweg met énergie neutraal’ de derde prijs voor Ruinereweg Noord met ‘Schapen’en de troostprijs voor de Flinten met ‘Strippers’

 

Het bestuur wil hierbij alle vrijwilligers en het brunchteam bedanken voor een inzet , zonder hulp van jullie was het voor ons onmogelijk om dit alles mogelijk te maken.

 

De datums voor het feest in 2019 zijn 7, 8 en 9 juni dit is het pinksterweekend op 2e pinksterdag is er geen dorpsfeest.

 

 

 

Opgave als lid  kan via vvkv@outlook.com in de loop van het jaar hebben  wij ook een eigen website , 

 

www.koekangerveldfeest.nl